Ads 468x60px

duminică, 2 decembrie 2012

Virezi banii în contul dorit doar pe baza numărului de TELEFON

Ştirile de ultimă oră, disponibile online. iti ofera ştiri interne si externe in timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport. Unul din cele mai intresante produse bancare lansate în noiembrie vine din zona tranzacțiilor. Astfel, Banca Comercială Română a lansat serviciul Tranzacții Mobile, care permite plățile către alte persoane, doar pe baza numărului de telefon mobil.

Utilizatorii serviciului pot trimite bani prietenilor, membrilor familiei sau cunoscuților doar pe baza numărului de telefon mobil al acestora. Astfel, clienții BCR trebuie să cunoască doar numarul de telefon mobil al beneficiarului. Potrivit băncii, serviciul poate fi activat la orice unitate BCR și este oferit gratuit tuturor clienţilor putând fi atașat oricărui cont curent în lei.

Alte bănci s-au gândit să încurajeze tranzacțiile prin mobile banking sau pe cele cu cardul prin promoții sau oferte. Asfel, Nextebank a lansat concursul “Cu Nextebank câştigi timp liber şi smartphone-uri”, prin care clienţii care utilizează platforma de mobile banking pot câştiga un iPhone 5 sau un Samsung Galaxy S III. Astfel, clienţii care realizează trei tranzacţii prin mobile banking NexteMobile pentru smartphone, lunar, până în data de 25 februarie 2013, intră în tragerea la sorţi pentru un iPhone 5 sau un Samsung Galaxy S III.
Totodată, Banca Românească a lansat campania „Bonus 3%”. Posesorii de carduri de credit sunt răsplătiţi cu 3% bonus, sumă returnată pe card, pentru cumpărăturile în valoare de cel puţin 200 de lei efectuate până la data de 31 ianuarie 2013, la supermarketuri, benzinării, magazine de echipamente electronice, electrocasnice (inclusiv operatori de telefonie mobilă şi magazine care comercializează echipamente de telecomunicaţii), precum şi agenţii de turism. Valoarea maximă a bonusului acordat este de 150 lei/lună.
La rândul său, CEC Bank a anunțat că virează cu o zi mai devreme decât data standard pensiile încasate de clienții pe carduri ai băncii. Promoții la credite Banca Comercială Carpatica a lansat o promoție pentru creditele ipotecare în lei pentru persoane fizice, care se derulează până la finalul anului. Aceștia beneficiază o dobândă de 8,75% în primul an de finanțare. Campania se aplică celor care nu participă la alte promoții ale băncii pentru credite.
Economii și investiții
Noi oferte pentru economisire și noi instrumente de investiții au fost puse pe piață de bănci în noiembrie.
Bancpost a lansat un produs interesant de economsire, depozitul Start Dublu. Cei care accesează depozitul până pe 15 decembrie primesc dobândă dublă în prima lună de contract. Astfel, pentru un depozit în lei, euro, dolar sau franc elvețian, clienții Bancpost primesc în doar șase luni dobânda aferentă unui depozit pe termen de șapte luni.
De asemenea, ING și-a diversificat oferta pentru clienții retail cu fondurile mutuale destinate investitorilor individuali. Înregistrate şi reglementate în Luxembourg, fondurile mutuale administrate de ING Investment Management aduc clienţilor ING Bank o gamă largă de posibilităţi de investiţie. Oferta cuprinde 10 fonduri mutuale distincte prin intermediul cărora clienţii pot investi în piaţa locală sau din regiune.
Totodată, BCR a lansat noi pachete de cont curent, clasificate pe trei trepte de complexitate. ClasiCont BCR oferă clientului accesul la contul deschis la BCR, ExtraCont BCR – pentru persoanele active, care fac plăţi de facturi, transferuri şi depozite, inclusiv prin internet şi telefon și TotalCont BCR – care este un pachet de tip “all inclusive”, dedicat clienţilor pasionaţi de plata cu cardul şi de utilizarea internet bankingului, oferind un număr nelimitat de tranzacţii intra şi interbancare cu comision zero.
Credite și pachete de produse pentru companii
CEC Bank a încheiat cu Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA), Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A. (FNGCIMM) convențiile privind finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de catre beneficiarii Masurii 215 – plăți privind bunăstarea animalelor - porcine.
Banca a lansat în parteneriat cu APIA cel de-al treisprezecelea produs de creditare destinat beneficiarilor eligibili pentru finanțarea capitalului de lucru, pentru desfășurarea activităților curente, inclusiv pentru plata obligațiilor catre bugetul de stat si celelalte bugete. Categoriile de clienti eligibili care pot accesa aceste credite sunt: persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale sau persoane juridice care dețin o exploatatie comerciala de tip A sau o exploatație comerciala autorizată.
O ofertă similară a venit de la Banca Carpatica, care a lansat un nou produs de creditare, tot pentru măsura 215.
De asemenea, Raiffeisen Bank a semnat un acord de împrumut cu Council of Europe Development Bank (CEB), în valoare de 80 de milioane de euro - 50 de milioane de euro pentru Raiffeisen Bank Romania si 30 milioane de euro pentru subsidiara Raiffeisen Leasing. Liniile de finanțare sunt destinate investițiilor IMM-urilor cu scopul de a crea sau a menține locurile de muncă (maxim 250 de angajați) și finantății investițiilor comunităților locale și a companiilor de utilități publice.
Pachete de produse pentru companii
Banca Românească a lansat un nou pachet de produse pentru companii. Acesta oferă companiilor cu cifre de afaceri sub 500.000 de euro un nou pachet de produse. Pachetul lansat de bancă se cheamă „Afacerea mea” și include: contul curent pentru persoane juridice, serviciul de Internet Banking, cardul Visa Business.
Banca practică un comision unic pentru cele trei produse și recompensează clienții în funcșie de numprul de tranzacții cu maxim 80 de lei lunar.
De asemenea, Banca Transilvania a pus pe piata oferta Contul Primul An Gratuit, destinat firmelor la început de drum, care nu au împlinit încă 12 luni de funcţionare. Acești antreprenori pot lucra lucra gratuit cu BT, în primul an de existenţă al companiilor acestora.
Alte servicii pentru companii
Garanti Leasing, parte din Grupul Garanti Romania, a lansat un website interactiv, unde clienții au acces direct la ofertele companiei și la alte informatii utile. Platforma pune la dispoziția tuturor celor care doresc să aplice pentru o finanțare de tip leasing o serie de aplicații care să simplifice procesul de interacțiune cu compania.
La rândul său, Banca Comerciala Carpatica a lansat o nouă opțiune în cadrul serviciului SMS Alert pentru clienții persoane juridice: alerta prin SMS a instrumentelor de debit aflate în decontare . Alerta SMS este transmisă sub forma de mesaj text, pe telefonul mobil al clientului, cu o zi înainte de debitarea contului şi va conţine: tipul instrumentului de debit, referinţa instrumentului de debit, beneficiarul instrumentului de debit şi suma de plată.
De asemenea, BCR Leasing oferă potențialilor clienți posibilitatea de a licita online, gratuit, pentru autovehicule și echipamente recuperate, prin dezvoltarea unei noi aplicații pe site-ul sau de revânzare: revanzare.bcr-leasing.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu