Ads 468x60px

luni, 3 decembrie 2012

O noua taxa impusa de Guvernul Orban risca sa alunge bancile straine din Ungaria

Ştirile de ultimă oră, disponibile online. iti ofera ştiri interne si externe in timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport.Măsurile luate de guvernul din Ungaria cu efect negativ asupra sectorului bancar, inclusiv prin impunerea unor taxe speciale, vor forţa retrageri ale unor grupuri bancare de pe piaţa ungară, fuziuni şi închideri de sucursale, a declarat preşedintele Asociaţiei Băncilor din Ungaria, Daniel Gyuris.Asociaţia băncilor speră, însă, ca o astfel de evoluţie să fie evitată şi că, pe lângă eforturile de atingere a ţintei de deficit bugetar, vor exista resurse şi pentru stimularea creşterii economice, a spus Gyuris, potrivit cotidianului local Nepszabadsag, citat de Portofolio.
 Taxa bancară din Ungaria este de zece ori mai mare decât media UE, a adăugat bancherul. De asemenea, în pofida pierderilor cauzate de criză, instituţiile de credit menţin un nivel al capitalului peste minimul impus de reglementări, a adăugat el.
"Până când grupurile bancare nu se vor putea aştepta în Ungaria la acelaşi randament ca în alte ţări din jur, nu vor aduce bani în ţară", a spus Gyuris.

Asociaţia Băncilor continuă să spere că taxa specială pe bănci nu va rămâne pe termen nedefint parte a sistemului de taxe, chiar dacă premierul ungar, Viktor Orban, a afirmat repetat, în mod clar, că nu intenţionează să o anuleze niciodată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu