Ads 468x60px

sâmbătă, 1 decembrie 2012

Mai puternic, mai uşor si mai agil: Porsche Cayman

Ştirile de ultimă oră, disponibile online. iti ofera ştiri interne si externe in timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport. Pentru a profita din plin de creşterea exponenţială de care se bucură în Statele Unite ale Americii, Porsche a lansat la Salonul Auto de la Los Angeles cea de-a treia generaţie a modelului Cayman.

Modelat după Boxster-ul lansat în martie la Geneva, noul Cayman a fost regândit în cel mai mic detaliu, produsul finit fiind cu 30 kg mai uşor decât automobilul din generaţia anterioară. Evoluţia modelului nu se termină aici, el beneficiind de un şasiu cu 40% mai rigid şi de motoare mai puternice şi mai eficiente, cu un consum cu până la 15% mai scăzut decât Cayman-ul precedent.
Ca aspect, Cayman reuşeşte acum să integreze mult mai bine silueta Boxster-ului într-un coupe, proporţiile stabilite în Stuttgart pentru noul automobil fiind aproape de perfecţiune. Acest lucru a fost posibil datorită utilizării unui şasiu modificat, noul model fiind mai scund şi mai lung decât predecesorul său, adoptând în acelaşi timp şi un ampatament mărit.
Motoarele disponibile pe Cayman sunt aceleaşi de pe Boxster, însă au fost modificate pentru a oferi 10 CP în plus.
Modelul de bază, Cayman, este propulsat de un motor boxer de 2.7 litri capabil de 275 cai putere ce accelerează de la 0 la 100 km/h în 5.7 secunde (transmisie manuală), 5.6 secunde (transmisie PDK) sau 5.4 secunde (transmisie PDK + pachetul Sport Chrono). Viteza maximă anunţată este de 266 km/h, iar consumul variază între 7.7 şi 8.2 litri pentru 100 km. În Germania, preţul de pornire pentru această versiune este de 51.385 de euro.
Fratele mai sportiv, Cayman S, are sub capotă tot un motor boxer, cu o cilindree mai mare, de  3.4 litri, din care inginerii din Stuttgart au scos 325 cai putere. În funcţie de transmisie, maşina atinge 100km/h între 5 secunde (manuală) şi 4.7 secunde (PDK + Sport Chrono) şi se opreşte din accelerat la 283 km/h. Consumul oficial oscilează între 8.0 litri şi 8.8 litri pentru 100 km. Preţul de pornire al acestui model este de 64.118 euro, cu tot cu taxe (în Germania).
Interiorul este acelaşi regăsit şi pe Boxster, însă promite o funcţionalitate îmbunătăţită, echipamente mai performante şi materiale mai bune din punct de vedere calitativ.
În Europa, noul Cayman va fi disponibil pentru comenzi începând cu luna martie a anului viitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu