Ads 468x60px

duminică, 2 decembrie 2012

Faimosul Gigi Becali cere admnistraţiei publice locale suma de 50.000 de lei, daune pentru averea unui criminal de război

Ştirile de ultimă oră, disponibile online. iti ofera ştiri interne si externe in timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport. Scandalul reabilitării lotului Antonescu este departe de a fi încheiat. Gigi Becali a reuşit să câştige în instanţă o parte dn averea lui George ALexianu, fostul guvernator al Transnistriei. Autorităţile locale au întârziat împroprietăritea acestuia, iar Gigi becali le cere daune de 50.000 de lei.

Totul a început în data de 14 decembrie 2006, atunci când Gigi Becali a semnat cu Sorin Şerban Alexianu un contract de cesiune de drepturi litigioase, în valoare de 750.000 euro, privind o cerere de revendicare imobiliară care avea ca obiect 124.750,12 mp în cartierul bucureştean Colentina.
Terenurile au aparţinut lui George Alexianu şi soţiei acestuia, Melania Amarylis Alexianu. În 1946, George Alexianu a fost acuzat pentru crime de război, crime împotriva păcii și crime împotriva umanității pentru ce a făcut în calitate de guvernator al Transnistriei. El a fost condamnat la moarte de Tribunalul Poporului din București, care a judecat lotul fostului mareşal Ion Antonescu, și a fost executat la 1 iunie 1946 prin împușcare. Prin sentinţă, toate bunurile acestuia au fost confiscate de statul comunist.
Reabilitarea lui Ion Antonescu, afacere pentru Gigi Becali
În anii ’90, fiul guvernatorului a deschis procese pentru a reintra în posesia celor 124.750,12 mp din fosta comună suburbană Colentina. Nu a reuşit, deoarece tatăl său a fost condamnat pentru acuzaţii grave. Curtea de Apel Bucureşti a admis parţial, în data de 5 decembrie 2006, cererea de revizuire făcută de fiul fostului guvernator al Transnistriei, Sorin Şerban Alexianu, privind decizia de condamnare a lotului Antonescu.
Instanţa a decis, parţial, achitarea Cabinetului Antonescu pentru crime împotriva păcii, dar a menţinut condamnările pentru crime împotriva umanităţii. O săptămână mai târziu, în data de 14 decembrie 2006, Gigi Becali a semnat cu Sorin Şerban Alexianu un contract de cesiune de drepturi litigioase, în valoare de 750.000 euro, privind o cerere de revendicare imobiliară. În final, Curtea Supremă a respins cererile de revizuire ale lotului fostului mareşal Ion Antonescu.
Avocaţi de succes
Odată ce a intrat Gigi Becali pe fir, avocaţii acestuia au venit cu argument puternice. După apropae şase ani de procese el a cîştigat o parte din averea lui George Alexianu şi a reuşit să intre în proprietatea a 12.500 de metri pătraţi din Sectorul 2. Motivul: aceată parte din averea confiscată ar fi aparţinut iniţial Melaniei Amarylis Alexianu, înainte de căsătorie. Decizia definitivă a fost dată de Tribunalul Bucureşti. Magistraţii au respins cererea de retrocedare pentru 80.750 de metri pătraţi, care au aparţinut direct lui George Alexianu.
“Vinovăţia pârâtelor”
Gigi Becali a chemat în judecată Comisia Municipiului Bucureşti pentru aplicarea Fondului Funciar şi Subcomisia Sectorului 2 a Municipiului Bucureşti pentru aplicarea Fondului Funciar şi le cere 50.000 de lei. “Să le obligaţi, în solidarsă mă desbăgubească pentru lipsa de folosinţă a imobilului, teren în suprafaţă de 12.500 d emetri pătraţi, în Buucreşti, strada Mihai Tudor nr. XXX, Sectorul 2, începând cu perioada 1 august 2009- 22 martie 2012”, arată Gigi Becali, în cererea de chemare în judecată.
De asemenea, el cere să se constate “vinovăţia pârâtelor sub forma intenţiei de a nu soluţiona cererea subsemnatului, rezultă indubitabil nu numai din nesoluţionarea cererii timp de 13 ani, ci -mai mult decât atât- din nepunerea în executare de bunăvoie a unei hotărâri definitive şi irevocabile prin care au fost obligate să îmi soluţioneze cererea în modalitatea dispusă de instanţa de judecată”. “Evaluez provizoriu desbăgubirile cuvenite până în prezent la suma de 50.000 de lei”, precizează Gigi Becali.
Fapta ilicită
“Legătura de cauzalitate dintre fapta dumneavostră ilicită de a nu da curs obligaţiilor legale care le incumbau, potrivit legii şi prejudiciului suferit de subsemnatul, prejudiciu constând în lips de folosinţă a imoboluilui, este evident, în sensul că dacă aş fi fost în poesesia terenurilui aş fi putut fără dubiu să îl închiriez şi să obţin vebnituri din cedarea foliosinţei lui”, concluzionează Gigi Becali. Porcesula fost deschis la Judecătoria Sectorului 2, în urmă cu două săptămâni, şi are primul termen îmn luna aprilie 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu