Ads 468x60px

joi, 29 noiembrie 2012

Stiri Extreme Judecătoarea Elena Turcu, prinsă BEATĂ LA VOLAN şi achitată de INSTANŢĂ, va avea o pensie de peste 10.000 de lei

Ştirile de ultimă oră, disponibile online. iti ofera ştiri interne si externe in timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport. Judecătoarea Elena Turcu de la Tribunalul Dâmboviţa şi-a depus cererea de pensionare din magistratură. Potrivit unr surse de la Casa de Pensii, magistratul va avea o pensie de 10.500 de lei. Consiliul Superior al Magistraturii va lua în discuţie astăzi cererea Elenei Turcu de pensionare.


Judecătoarea a ajuns celebră după un scadal mediatic care s-a soldat cu un proces penal. În final, Elena Turcu a fost achitată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Chiar procurorul de şedinţă a cerut achitarea magistratului, spunând că se impune doar sancţionarea contravenţională a acestuia. Elena Turcu a fost trimisă în judecată pentru conducerea unui autoturism sub influenţa aloolului. Pentru că nu a fost stabilită exact alcoolemia, ICCJ a apreciat că fapta judecătoarei nu este prevăzută de legea penală.
Proba video, insuficientă
Proba video a procurorilor a constat într-un colaj de imagini video, luate de la instituţia de presă care a avut reporteri la faţa locului în seara de 14 mai 2007, când s-a produs incidentul, pentru care Turcu a fost deferită justiţiei. Colajul video propus de procurori ca probă a arătat-o pe Elena Turcu care, în mod constant, a refuzat să colaboreze cu poliţiştii care i-au cerut, în repetate rânduri, fie să îi însoţească la secţie, fie ulterior să sufle în aparatul alcooltest, fie să meargă la recoltare de probe.
"Roşeată nu e de la alcool"
Turcu a susţinut din nou că la acel moment nu era beată, că roşeaţa de pe la faţă reprezintă o particularitate individuală pentru care ea nu este vinovată şi că modul în care a procedat la acea vreme a fost "pe fondul unei stări sporite de tensiune", motivată de prezenţa în permanenţă la evenimente a fetiţei ei de numai şase ani.
Procurorul a  cerut achitarea
Procurorul a conchis că atâta vreme cât din nicio probă nu reiese valoarea înregistrată de alcooltest şi din cauză că procedura recoltării de probe de sânge a fost viciată în acest caz, în sensul prelevării a două mostre de sânge de câte 10 mililitri, nu poate fi atrasă răspunderea pe Legea penală, care prevede că se deschide dosar penal pentru o alcoolemie mai mare de 0.8 la mie, dar există indicii suficiente că aceasta băuse, astfel încât poate fi sancţionată contravenţional.
Pensionarea refuzată
În 25 februarie 2009, după ce i-a fost refuzată cererea de pensionare de către Preşedinţie, pentru că nu îndeplinea condiţiile, Elena Turcu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Tribunalului Dâmboviţa. În mai 2011, Elena Turcu a solicitat CSM să constate încetarea de drept a suspendării sale din funcţie, urmare a achitării pronunţate de ÎCCJ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu