Ads 468x60px

joi, 29 noiembrie 2012

Sorin Oprescu vrea să pună mâna pe banii sectoarelor

Ştirile de ultimă oră, disponibile online. iti ofera ştiri interne si externe in timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport. Primarul general al Capitalei se gândeşte să treacă taxele şi impozitele locale colectate de sector în parohia sa. Planul ar urma să fi e pus în aplicare de anul viitor  Motivînd că adună doar taxe care „nu sunt stabile în colectare”, că nu a putut atrage investitori străini şi contracta alte împrumuturi pentru că este criză, edilulşef vrea să devină stăpân peste banii gestionaţi de primarii de sector. Impozitele pe clădiri, pe terenuri sau taxele auto ar putea merge de la anul în vistieria Municipalităţii.

Majoritatea edililor bucureşteni nu sunt încântaţi de intenţia lui Oprescu, dar au refuzat să comenteze, spunând că vor să se lămurească. Cert este că măsura îi va lăsa pe primarii de sector fără sursă de venit, iar banii vor fi repartizaţi de Primăria Capitalei către sectoare după bunul- plac.
Mega-buget din 2013
Intenţia de a crea un mega- buget care să fie gestionat de edilul-şef este prevăzută într-un raport semnat de şeful Direcţiei Generale Economice a Primăriei, Mircea Octavian Constantinescu şi care este anexat la proiectul privind rectificarea Bugetului Capitalei pe anul 2012.
„Este necesară schimbarea drastică a politicii de venituri proprii începând chiar din anul 2013 (...) prin înlăturarea neajunsurilor de fond ale bazei legale de venituri acordate în prezent de lege Municipiului în raport cu sectoarele Capitalei”, se precizează în document.
Numai că, în timp ce edilul-şef vrea să se pună stăpân peste toate taxele bucureştenilor, inspectorii Primăriei Capitalei nu au fost în stare să colecteze nici măcar banii care ar trebui să vină la bugetul Municipalităţii: taxe provenite din autorizări, concesiuni, închirieri, amenziîn valoare de aproximativ 570 de milioane de lei.
La această sumă se mai adaugă alte câteva milioane de euro care puteau fi obţinute din valorificarea activelor financiare şi nefinanciare ca de exemplu: cabinete medicale, terenuri, spaţii comerciale aflate în patrimoniul primăriei.
570 de milioane de lei este suma pe care inspectorii Municipalităţii nu au reuşit să o colecteze

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu