Ads 468x60px

joi, 29 noiembrie 2012

Cât costă serviciile medicale la privat?

Ştirile de ultimă oră, disponibile online. iti ofera ştiri interne si externe in timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport.
Valoarea pieței serviciilor medicale s-a dublat în ultimii cinci ani, iar concurența dintre operatori a devenit tot mai acerbă, reflectându-se în oferte și prețurile serviciilor
Marea problemă a serviciilor medicale private constă în tarifele  extra, care ridică adeseori cu mult preţul de bază al investigației. Cu alte cuvinte, „fiecare lucru costă“.

Dacă alegi să faci o ecografie abdominală la privat, nu ajunge sa plătești doar costul investigaţiei, de circa 200 de lei, ci trebuie să plătești și interpretarea analizei, care costă 50 de lei. Potrivit unui raport PMR, chiar dacă în România piaţa serviciilor medicale a cunoscut o dezvoltare puternică în ultimii ani, ţara noastră este, printre statele Europei Centrale, codaşă în privința banilor cheltuiţi în sistemul privat de sănătate - 23 de euro anual per capita. De aceea, operatori „se bat“ în prețuri cât mai reduse, pachete de analize medicale și abonamente cu care să atragă toate categoriile sociale.
Eforturile lor par să dea roade: potrivit unui sondaj Medibus, dacă în anul 2004 numai 34,1% dintre bucureșteni au apelat la serviciile cliniclor private, în 2011 ponderea lor  a urcat până la 84%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu